Heesen Schilderwerken

Werkzaamheden

Monumentaal schilderwerk

Heesen Schilderwerken heeft ruime ervaring met het schilderen van Monumenten in oorspronkelijke kleurstellingen.

Onderhoud schilderwerk

Heesen Schilderwerken adviseert uw woning, boerderij, bedrijfspand of winkel elke 4 jaar te laten inspecteren om te beoordelen of de teruglopende delen bijgewerkt moeten worden, zo voorkomt u houtrot en blijven de kosten beperkt.

Renovatieschilderwerk

Heesen Schilderwerken heeft jarenlange ervaring in afwerking van gevels, galerijen, trappenhuizen, wanden, plafonds en vloercoating bij renovatieprojecten.

Behangwerk

Om een wand te bekleden is met behangwerk veel mogelijk bijvoorbeeld glasvlies aanbrengen, vervolgens is het mogelijk om het in allerlei kleuren te schilderen. Verder werkt Heesen Schilderwerken vaak met vliesbehang, reliëfbehang, schuimvinyl. 

Graag geef ik u daarover advies. Er zijn veel mogelijkheden om uw huis, winkel, boerderij of bedrijfspand te verfraaien.

Wand- en plafondafwerking

Heesen Schilderwerken kan u advies geven in aanbrengen van sierlijsten, ornamenten, rozetten, het plafond kan tevens van barsten en onvolkomenheden aan het oog worden ontrokken.
Verschillende wandafwerking zijn mogelijk, vraag advies aan Jan Derk Heesen of zijn medewerkers.

Kleuradvies

Graag sta ik u bij met het kiezen van een nieuwe kleur, zowel voor uw binnen- als buitenschilderwerk. Naast mijn opleiding als schilder ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie. Ik heb mijn kleurgevoel meer en meer geprofessionaliseerd en kan u daarom een goed advies geven voor nieuwe kleuren in uw huis, bedrijf etc.

Diverse schildertechnieken

Marmerimitatie en houtimitatie zijn schildertechnieken die Heesen Schilderwerken beheerst.
Voor verschillende monumentale panden heb ik mijn ervaring daarin kunnen gebruiken.

Restauratie van gipsplafonds en ornamenten

Voor verschillende monumentale huizen heb ik oude plafonds weer hersteld in originele staat. Door mijn voorliefde voor monumentale huizen heb ik deze expertise ontwikkeld en kan Heesen Schilderwerken u dit aanbieden als specialisme. 

Houtrotherstel

Wanneer tijdens het controleren of uitvoeren van het schilderwerk blijkt dat er houtrot in uw houtwerk gevormd is, dan kan dit direct hersteld worden. Heesen Schilderwerken heeft jarenlange ervaring met herstelwerkzaamheden.
Is het houtwerk zodanig aangetast dat er een nieuw kozijn met glas of deur ingezet moet worden, dan kan dit voor u geregeld worden.

Glasservice

HR+ en HR++ beglazing is een Hoog Rendement Isolatieglas. Op een van de twee ruiten is aan de binnenkant van de spouw een flinterdunne metaallaag aangebracht. Dit is een warmtereflecterende coating, die er voor zorgt dat een groot deel van de warmte wordt teruggekaatst naar de binnenruimte en daardoor wordt er meer energie bespaart dan met gewoon dubbelglas.

Monumentenglas

Er is een isolerend beglazing voor monumenten, die voldoet aan de eisen voor monumenten. Er is nl. een compact dubbelglas systeem ontwikkeld, die een hoge isolatiewaarde combineert met een authentieke aanzien. De toepassing van getrokken glas en een in kleur gelakte afstandhouder zorgen ervoor dat dit dubbelglas bijna niet te onderscheiden is van de originele beglazing.

Voorzetramen

Een voorzetraam wordt gebruikt daar waar dubbelglas niet mogelijk is, het is een glasplaat in een metalen frame die geschroefd of gescharnierd gemonteerd wordt.

Stucwerk

Stucwerk is een fraaie wandafwerking die o.a. kan worden toegepast op metselwerk, als ondergrond voor behang- en schilderwerk. Vooral in oude boerderijen geeft deze wandafwerking een authentieke uitstraling, Heesen Schilderwerken heeft jarenlang ervaring hiermee.

Lekkages en brandschade

Een vervelende situatie voor u, ik kom bij u inspecteren en maak een offerte die u bij de verzekering kunt indienen. Na goedkeuring zal Heesen Schilderwerken de herstelwerkzaamheden in overleg zo snel mogelijk uitvoeren.